Inviato il: 22/9/2008, 23:33
da camarlu
Ciao a tutte. Quest'anno con le quinte abbiamo deciso di produrre un libro di ricette nell'ambito di un mega progetto sul territorio che vede coinvolto tutto l'Istituto. Avete qualcosa che possa utilizzare? Grazie
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progetto LIBRO DI RICETTE italiano-inglese
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progetto LIBRO DI RICETTE italiano-inglese
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Re: progetto LIBRO DI RICETTE italiano-inglese
Inviato il: 23/9/2008, 21:43
da rosaria66
ecco la ricetta del tiramisù in inglese
Ingredients:
500gr Mascarpone cheese (approx. 1 lb.)
6 pasteurized eggs
2 packages savoiardi lady fingers
3 Tablespoons sugar
2 shots (2 oz) Cognac or Brandy
8 espresso sized cups of coffee (about 14 oz)
4 Tablespoons powdered unsweetened cocoa.
Preliminary Steps:
Bring all ingredients to room temperature.
Make the espresso and poor it into shallow flat-bottomed bowl. Add one shot of cognac, one teaspoon cocoa, and allow to cool to room temperature.
If at this point you've decided to use coffee instead of espresso, take the coffee you've made and drink it. Then make espresso.
Separate egg yolks and whites.
Mixing:
In the first mixing bowl, beat egg yolks and sugar until creamy white. Add mascarpone and 1 shot of cognac and mix until blended. Leave this mixture in the bowl.
In the second mixing bowl, beat eggs whites until fluffy. If you use pasteurized eggs, this may take a while.
Fold beaten egg whites into mascarpone mixture. Mix only enough to blend. Over mixing will deflate the egg whites.
Quickly dip a savoiardi in the espresso bowl. To get the right amount of espresso on the savoiardi, lay the finger flat in the bottom of the bowl sugared side UP and immediately pull it out. Place each finger flat in the bottom of the pan sugar side DOWN. The savoiardi will quickly absorb the espresso. If you soak the savoiardi in the espresso you will end up with soggy savoiardi instead of moist savoiardi.
Assembly:
Build a layer of dipped savoiardi across the bottom of the pan. If some of the savoiardi do not look 'dark' from the espresso, spoon a few more drops of espresso on the savoiardi. Any espresso left in the bottom of the pan will be absorbed by the savoiardi. Too much espresso will turn the fingers into a soggy mess.
Spoon a layer of egg/mascarpone mixture across the layer of savoiardi. Use about 1/2 of the mascarpone mix. The layer should be about 1cm. (3/8in.) thick.
Dip another layer of savoiardi and lay them on the mascarpone mix. Layer them as before, sugar side down. Drip espresso on the savoiardi that don't look dark from the coffee.
Spoon a second layer of egg/mascarpone mixture across the second layer of savoiardi. Use the remaining mascarpone mix. The layer should be about 1cm. (3/8in.) thick.
Sift cocoa on top of the second mascarpone layer. Scoop a tablespoon of cocoa into a small sieve. Hold the sieve over the tiramisu and tap the sieve on the side with your finger. The cocoa should sprinkle down in an even layer. Use this technique to cover the tiramisu with a very thin layer of cocoa.
Refrigerate for at least 4 hours before serving. The Tiramisu will taste quite good for several days if refrigerated.
Ricette inglesi
Roast beef e pudding dello Yorkshire
Ingredienti per 6 – 8 persone 1 kg di filetto di manzo, 2 uova, 125 g di farina, 120 ml di latte, 30 g di strutto di manzo o maiale, sale, pepe.
Salare e pepare il manzo e arrostirlo nel forno preriscaldato a 200° C per circa 50 minuti.
Per il pudding dello Yorkshire: Mischiare la farina e ½ cucchiaino di sale in una ciotola grande, facendo un buco al centro. Rompere le uova in questo buco e lentamente aggiungerle alla farina. Aggiungere a poco a poco il latte. Una volta che il composto è uniforme, sbattere per altri 10 minuti fino anche non si formano delle bolle. Coprire la ciotola e far riposare in frigorifero.
Far sciogliere lo strutto in una casseruola nel forno. Versare il composto nella casseruola, rimetterla nel forno nel ripiano più basso sotto il roast beef. Tempo di cottura circa 35 minuti.
» Consiglio: il pudding dello Yorkshire si serve come contorno per la carne arrosto. Acquista sapore se la carne è arrostita sopra di esso così il succo può gocciolare sul pudding, conferendo un sapore caratteristico. « next
Prosciutto e uova "royal"
Ingredienti per 6 – 8 persone
1½ tazzina di pane bianco a dadini, 250 g di prosciutto a dadini, 250 g di spinaci, 12 pomodori ciliegia, 250 g di formaggio Cheddar grattugiato, 8 uova, 1 cucchiaino di senape, 1 tazza di latte, pepe.
Imburrare una teglia e cospargere il pane a dadini. Sbollentare gli spinaci in abbondante acqua salata, poi eliminare l’acqua premendo delicatamente.
Disporre uno strato di prosciutto a dadini, gli spinaci, i pomodori tagliati in due e il formaggio sul pane a dadini.
Sbattere le uova con il latte, la senape e il pepe in una ciotola. Versare il composto nella teglia. Cuocere per 30 minuti a 190° C fino a che il formaggio non assume un colore dorato.
case cake
50 g burro
200 g biscottini tritati ...quali metto?
500 g formaggio ...ma che formaggio ci devo mettere? qui dice curd cheese, ma da dove lo prendo
280 ml di panna.....qui dice double cream, ma in realtà noi in Italia non abbiamo questo tipo di crema, che è una panna molto densa e abbastanza liquida.....che ci devo mettere
75 g zucchero a velo
25 g farina
3 uova
1 cucchiaino di vanillina
200 g lamponi
da rosaria66
ecco la ricetta del tiramisù in inglese
Ingredients:
500gr Mascarpone cheese (approx. 1 lb.)
6 pasteurized eggs
2 packages savoiardi lady fingers
3 Tablespoons sugar
2 shots (2 oz) Cognac or Brandy
8 espresso sized cups of coffee (about 14 oz)
4 Tablespoons powdered unsweetened cocoa.
Preliminary Steps:
Bring all ingredients to room temperature.
Make the espresso and poor it into shallow flat-bottomed bowl. Add one shot of cognac, one teaspoon cocoa, and allow to cool to room temperature.
If at this point you've decided to use coffee instead of espresso, take the coffee you've made and drink it. Then make espresso.
Separate egg yolks and whites.
Mixing:
In the first mixing bowl, beat egg yolks and sugar until creamy white. Add mascarpone and 1 shot of cognac and mix until blended. Leave this mixture in the bowl.
In the second mixing bowl, beat eggs whites until fluffy. If you use pasteurized eggs, this may take a while.
Fold beaten egg whites into mascarpone mixture. Mix only enough to blend. Over mixing will deflate the egg whites.
Quickly dip a savoiardi in the espresso bowl. To get the right amount of espresso on the savoiardi, lay the finger flat in the bottom of the bowl sugared side UP and immediately pull it out. Place each finger flat in the bottom of the pan sugar side DOWN. The savoiardi will quickly absorb the espresso. If you soak the savoiardi in the espresso you will end up with soggy savoiardi instead of moist savoiardi.
Assembly:
Build a layer of dipped savoiardi across the bottom of the pan. If some of the savoiardi do not look 'dark' from the espresso, spoon a few more drops of espresso on the savoiardi. Any espresso left in the bottom of the pan will be absorbed by the savoiardi. Too much espresso will turn the fingers into a soggy mess.
Spoon a layer of egg/mascarpone mixture across the layer of savoiardi. Use about 1/2 of the mascarpone mix. The layer should be about 1cm. (3/8in.) thick.
Dip another layer of savoiardi and lay them on the mascarpone mix. Layer them as before, sugar side down. Drip espresso on the savoiardi that don't look dark from the coffee.
Spoon a second layer of egg/mascarpone mixture across the second layer of savoiardi. Use the remaining mascarpone mix. The layer should be about 1cm. (3/8in.) thick.
Sift cocoa on top of the second mascarpone layer. Scoop a tablespoon of cocoa into a small sieve. Hold the sieve over the tiramisu and tap the sieve on the side with your finger. The cocoa should sprinkle down in an even layer. Use this technique to cover the tiramisu with a very thin layer of cocoa.
Refrigerate for at least 4 hours before serving. The Tiramisu will taste quite good for several days if refrigerated.
Ricette inglesi
Roast beef e pudding dello Yorkshire
Ingredienti per 6 – 8 persone 1 kg di filetto di manzo, 2 uova, 125 g di farina, 120 ml di latte, 30 g di strutto di manzo o maiale, sale, pepe.
Salare e pepare il manzo e arrostirlo nel forno preriscaldato a 200° C per circa 50 minuti.
Per il pudding dello Yorkshire: Mischiare la farina e ½ cucchiaino di sale in una ciotola grande, facendo un buco al centro. Rompere le uova in questo buco e lentamente aggiungerle alla farina. Aggiungere a poco a poco il latte. Una volta che il composto è uniforme, sbattere per altri 10 minuti fino anche non si formano delle bolle. Coprire la ciotola e far riposare in frigorifero.
Far sciogliere lo strutto in una casseruola nel forno. Versare il composto nella casseruola, rimetterla nel forno nel ripiano più basso sotto il roast beef. Tempo di cottura circa 35 minuti.
» Consiglio: il pudding dello Yorkshire si serve come contorno per la carne arrosto. Acquista sapore se la carne è arrostita sopra di esso così il succo può gocciolare sul pudding, conferendo un sapore caratteristico. « next
Prosciutto e uova "royal"
Ingredienti per 6 – 8 persone
1½ tazzina di pane bianco a dadini, 250 g di prosciutto a dadini, 250 g di spinaci, 12 pomodori ciliegia, 250 g di formaggio Cheddar grattugiato, 8 uova, 1 cucchiaino di senape, 1 tazza di latte, pepe.
Imburrare una teglia e cospargere il pane a dadini. Sbollentare gli spinaci in abbondante acqua salata, poi eliminare l’acqua premendo delicatamente.
Disporre uno strato di prosciutto a dadini, gli spinaci, i pomodori tagliati in due e il formaggio sul pane a dadini.
Sbattere le uova con il latte, la senape e il pepe in una ciotola. Versare il composto nella teglia. Cuocere per 30 minuti a 190° C fino a che il formaggio non assume un colore dorato.
case cake
50 g burro
200 g biscottini tritati ...quali metto?
500 g formaggio ...ma che formaggio ci devo mettere? qui dice curd cheese, ma da dove lo prendo
280 ml di panna.....qui dice double cream, ma in realtà noi in Italia non abbiamo questo tipo di crema, che è una panna molto densa e abbastanza liquida.....che ci devo mettere
75 g zucchero a velo
25 g farina
3 uova
1 cucchiaino di vanillina
200 g lamponi
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